mandag 28. februar 2011

Vår i lufta!

Men man bør vel ikke glede seg for tidlig heller på disse breddegrader, mars kan være ei hard nøtt, og til og med april kan bite fra seg.  Det tilsier all erfaring, likevel puster man litt lettet ut når gradestokken kryper opp på pluss-siden og det drypper fra taket.  Måsen har jeg både hørt og sett, og andre fugler har også begynt å gi litt lyd fra seg. 
Disse bildene er tatt før mildværet som kom i helga, jeg gikk ut og knipset på grunn av de lekre fargene, som ikke kommer helt til sin rett her.  Jeg tenkte at her skulle Botticelli ha vært med malesakene sine, selv om jeg tror at nakenmodellen til den underskjønne Venus ville ha frosset på seg blærekatarr.  Amorinene stakkar hadde vel også frosset, tenker jeg.  Jeg er fascinert av malerier fra sen renessanse og barokk, alle de nakne, fete damerumpene og alle de bevingede små babyene som svirrer rundt overalt!  Ingen preket vel for disse lubne damene om kavkarbo og intervalltrening... 
Jeg vet:  Jeg skulle ha vært på trimmen i dag.  Guilty!  Men jeg har mistet mye av motivasjonen - føler meg egentlig mer motivert for å gå turer, nå når den verste hålka slipper taket.  Det var zumba i dag, neste uke er det trening med pilatesballer, kanskje jeg klarer å manne meg opp... 

Jeg gleder meg til et gjensyn med disse!  Jeg må vel finne dem igjen enten på nettet eller i en butikk, jeg glemte å bestille disse hos Impecta da jeg bestilte følgende:

Nigella damascena "Miss Jekyll"
Nemesia strumosa "Galaxy"
Eschscholzia californica "Appleblossom bush"  (navnet på denne er jo nesten kul umulig å skrive!)
Felicia heterofylla "The blues"
Centaurea cyanus "Dwarf Pouce"
Brachyscome iberidifolia
Amberboa moschata
Anagallis monelli "Sky Lover"
Agrostemma githago "Milas"

Dessuten aloe, blandede arter, og Philodendron bipinnatifidum.  Galskapen lenge leve!  Jeg som svor dyrt og hellig at jeg ikke skulle forså meg i år!  Men disse valmuene over må jeg bare ha, de var helt perfekte på alle måter! 
Når jeg leser om folk som sår hundrevis av sorter, virker jo ikke sålista mi lang, men disse folka har drivhus, og det har ikke jeg., foreløpig.  Jeg er en såer av den gammeldagse sorten, som sår litt frø og setter dem til spiring her og der, i vinduskarmen og under lyset over oppvaskkummen.   Blodbeger har jeg ennå ikke våget meg på.  Jeg er forresten på jakt etter frø av Streptocarpus, og klarte å finne et utenlandsk nettsted som har dem til salgs, vi får se... 
Over:  Dette er en ukjent krabat som dukket opp i et bed i fjor, bare ca. 10 cm høy stod den og tittet på meg med sitt  optimistiske blå blikk!  Sikkert et avkom av blandafrøposen.  Skikkelige hagefolk sår ikke blandafrø, har jeg forstått, det er det ustuderte husmødre som gjør, akk ja.  Skyldig igjen! 

Ukas Händel:  Denne tegningen fant jeg et sted på Facebook, og en av kommentarene gikk ut på at den var "too humorous for me, but maybe I'm too touchy:"  Han respekterte mannen og hans musikk for mye, mente han, til at han syntes denne var bra.  Jeg er også full av respekt, men jeg synes likevel denne er litt morsom.  Den er jo ikke ondskapsfull?  Parykken er heftig!  :D 


Under følger et par prøver på mine egne tegninger: 

Øverst en gammel serber, tegnet etter et bilde i avisen, nederst min visjon av et par noe sære sydenturister...  her har mannen forsynt seg med det meste av middagene, tenker jeg. 

That's all, folks, ha ei fin uke!  :)

6 kommentarer:

 1. Blodbeger er faktisk ganske greit å så, bare man har gode frø! (og gode frø ser ut til å være noen som er plukket privat, kjøpefrø er dyrt og dårligere gitt) Her er det blodbegerspirer i år, men ikke så mye mer, har kort frøliste jeg også...

  Men gleder meg til blomstring ja!

  SvarSlett
 2. Så sant som sagt, till trots vårsolen kan vi nog vänta minst två månader till innan vi får jubla. Hos oss har det faktiskt kommit snö i maj också.. Men solen ska njutas ändå när den först är framme, man känner säven stiger..
  Tack, jag tyckte också det såg lite väl rotete ut, behövde en vårrengöring :)

  SvarSlett
 3. Nå går det mot lysare tider :)
  HERLEG!
  Her er både vipa og stæren på plass. I dag snør det så dei får ein tøff start.

  Så flink du er til å teikne :)

  SvarSlett
 4. Heisann, og takk for koselig hilsen :)
  Nå ønsker jeg meg vår her også, selvom det snødde senest i dag... Men for hver dag som går blir dagene lenger, lysere og vi kommer varmere tider i møte!

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 5. Fint det der sydenparet ditt XD Du har en fin strek!

  Er enig med at de californiavalmuene er flotte. Hadde egentlig tenkt meg å så endel vanlige valmuer selv, men her blir det direktesåing. Tok noen frø av de jeg hadde i fjor + at jeg fant en pose med kvite valmuer også. Synes de der frynsete er litt tøffe :)

  Du får kose deg med mildvær og frøposer!

  Ps Skikkelige hagefolk gjør som de vil! ;)

  SvarSlett
 6. Takk for kommentarer alle sammen! Det blir nok en del direktesåing her også, tålmodigheten har det med å sive ut av meg etter en stund, og det gjelder vel å kjenne sine begrensninger. :)

  SvarSlett