tirsdag 8. februar 2011

Utvendige blondegardiner

Hva er det vi ser her?  Ikke stort, nei?  Svake konturer av et verandarekkverk skimtes gjennom et tett gardin av snø.  Rett og slett snøstorm i dag! 

Noen vil vel si at dette er julepynt.  Jeg oppfatter det som - pynt.  Mulig jeg skifter det ut når det blir mer vårlig, foreløpig synes jeg det kler landskapet utenfor vinduet.  Og i dag fikk vi utvendige blondegardiner, riktig stemningsfullt.  Godt å være inne og fyre i ovnen. 


Men se her, 2009-amaryllisen kvitterer med blomster for den stemoderlige behandlingen den har fått i vel et år på loftet.  Nå har jeg som en angrende synder gitt den større potte og mer jord, og det har 2010-utgaven også fått.  Snart må jeg vel få pellisene ned fra loftet og gi dem frisering og stell, egentlig er jeg litt sent ute i år, har ikke riktig den samme piffen.  Nei, nei!  Jaja, som Nissemamma sier...
På jobben har vi nok å gjøre, Eva og Randi skal snart til Rørosmartnan med varer, så vi strikker for harde livet.  Her henger et nylig påbegynt sjal.  
- og her ligger et par dagers produksjon.  Vi strikker sjal, ponchoer, jakker, luer, pulsvarmere og halser, noe av dette i alpakkaull.
Her er utsikt fra bakken opp til jobben, mot Skjerstad. 

Ellers har jeg vært på besøk hos en vilter ung herremann ved navn Ask.  Han er en eurasier, og glad gutt. Veldig glad, og ikke enkel å holde styr på. 
Til slutt i dag et sommerminne å varme seg på mens skumringen senker seg og vi lengter etter vår.  Disse valmuene må jeg passe på å så i år også, de var vellykket, må jeg si, blomstret helt til frosten kom.  Disse, samt Brachyscome og Felicia.5 kommentarer:

 1. Så flotte gardiner du har fått deg ;-)
  Tenk å få reise på Røros Martnan...

  Flinke dokke er!

  SvarSlett
 2. Hei og takk for besøk på bloggen :)
  Tenk å ha reinsdyr rett utenfor stuedøra da! Så stilig :D Her har vi bare rev som skvakker til bikkjas store ergelse (og vår nattesøvns plage, los fra bikkja i naborommet midt på natta er ikke bra for helsa...)
  Fine de der prestekrageblomstene dine var! Godt med noen sommerslige bilder på denne tida. Kos deg med sola og dyrelivet ;)

  SvarSlett
 3. Flotte snøstormgardiner, det kan være fine mønstere i det også. Kjempeflink med strikketøyet er du også tydligvis, artig med marten`n, lykke til :)
  Og blomsterbilder er alltid koselig å se, bærer bud om at våren snart kommer :)

  SvarSlett
 4. Flotte gardiner:)

  Det blæs storm her også, men uten snø :)

  Fine sommarminne du viser :)

  SvarSlett
 5. Takk for koselige kommentarer, artig at noen kan finne noe interessant i mine bilder og skriblerier. Det er så mange flinke folk der ute i bloggverdenen, jeg er novise, begynte i fjor vår! Har masse å lære! :)

  SvarSlett