mandag 4. april 2011

Foreløpig varmerekord for året - 9,7 grader!

Nå er det offisielt, tror jeg; jeg tør nesten ikke skrive det eller si det høyt:  Nå er det vår!  Helt på tampen av mars hadde vi årets snøfall og et prektig sparkføre.  Ikke akkurat min ønskevisjon av april...  Men i dag  var det for alvor vårdrag i lufta, og snøen og isen smelter så det merkes.  Flere trekkfugler har meldt sin ankomst, jeg har hørt bjørkefinken og et par jeg ikke er sikker på.  Og hestehoven har så smått fått strukket seg opp av jordskorpa:   Det er så vidt den våger å stikke bustehodet sitt opp mellom steinhellene. Inne er det mer gult som blomstrer, en av orkideene har slått til, og den andre kommer med to blomsterstengler!  Ellers er pellisene i full sving, og nå begynner jeg så smått å så.  Jeg vet at andre er i gang for lenge siden, men jeg har bare bord og benker og vinduskarmer til rådighet, så det begrenser seg selv.  Jeg har sådd en pakke aloefrø, og to spirer kommer opp foreløpig.Her er en stikling av Blueberry ripple.  Under er kjøkkenvinduet med Ornitogalum dubium, som jeg kom over på Coop her om dagen, og flere pelargonier.  Jeg har dessverre ikke vært flink til å merke dem da jeg tok stiklinger, så det blir noen overraskelser.  Bare jeg ikke har mistet Dronning Ingrid!   

Jeg har en pelargonium med en litt pussig opprinnelse:  Jeg hadde en av disse med hvitkantete blader og yndige rosa fylte blomster, husker ikke navnet i farten.  Plutselig satte den en skudd som var
 helgrønt.  Jeg har jo hørt at man skal kaste denslags,
men jeg beholdt det.  Det ble en grønn plante, kraftigere enn det jomfrumoderlige opphav (ja, det var nok jomfrufødsel man var vitne til her, siden det ikke var resultat av bestøving!) Blomstene lignet opphavet, luftige og vakkert rosa.  Kanskje jeg skulle kalle denne opp etter Wenche Foss?  

Valdemar, trappesauen, har vært uteganger i vinter, og har utrolig nok overlevd både kosting og måking.  Nå må han få seg en omgang med såpevann for å fjerne fluelort fra i fjor... 
Nærmest her er Liten afrikavin, eller Perlevin, Rhoicissus digitata.  Den får små sukkerdråper på nye skudd, først var jeg redd for at den hadde ubudne gjester, men har fått vite at planten er sånn fra naturens side.  
Været er lunefullt på disse kanter og på denne tiden av året.  Her kjemper sola og skyene mot hverandre. 
 Og nei, dere slipper ikke unna nå heller!  Ukas Händel - et portrett fra hans forholdsvis unge dager.  Et vakkert bilde!  :)  Man skulle ha vært i London  på 1700-tallet...  jaja.  Ha ei fin uke, so long!  :)


5 kommentarer:

 1. Det var ei gladmelding: Tenk våren er her!
  I går var det SÅ flott med sol og tur ute..
  I dag kom faktisk litt hagl.
  Men våren vinn nok til slutt, oss må ver optimist!

  Ha fin veke!

  ps: så mange flotte blomar du har :-)

  SvarSlett
 2. Selv om våren er treig så ser det ut som du er i god gang inne :) Overaskelses-pelliser er et kjent fenomen! Var en stund veldig flink, men s sklei det ut... fine er dem uansett om de har navn eller ikke :)

  SvarSlett
 3. Så skönt att våren kommit till dig också. Man ser det ute och inne på krukväxterna som också är glada för ljuset. Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 4. Nydelig med hestehov! Så flere her i dag. :) -Husfruas Memoarer-

  SvarSlett
 5. Ja det er godt når våren kommer. Her kryr det nå av hestehov og blåveis. Og en kan se litt grønnskjær i enkelte trær. En deilig tid nå utover når alt vokner til live. Ha det fint. Hilsen Merethe

  SvarSlett