lørdag 29. januar 2011

Og vinteren drar seg laaangsomt videre....

Nå skal jeg klage og syte litt:  Jeg er lei av vinteren, og vi er ennå ikke ferdig med januar.  Akk ja, det er lite å gjøre med det, annet enn å smøre seg med tålmodighet og finne måter å aktivisere seg på.  Skjønt, arbeidslysten er ikke på topp for tiden, selv om det er nok å gjøre. 

Jeg har begynt på mandagstrimmen for damer, og det trengs, for kroppen min er helt ubrukelig!  Håper å komme i bedre form slik at jeg vil orke å grave opp de forsømte bedene i hagen til våren...

Hagebilder er det lite av for tiden, men i dag jaget naboen en reinflokk forbi verandaen vår, så det skjer da noe.  Vi har hatt gaupe midt i bebyggelsen, og kjelleren til svigermor er full av mus som spiser opp potetbeholdningen, pluss all elgen som er en fare for seg selv og trafikken langs veiene, så dyreliv mangler det ikke  i hvertfall. 


 Her er reinene i fullt firsprang, naboen etter på snøscooter. 

Vinduskarmene flommer heller ikke akkurat over av vårlig inspirasjon nå om dagen, her hos oss venter vi fortsatt på sola.  Den er like om hjørnet, bokstavelig talt, for vi har Ramnfloget ovenfor husene som skygger for den helt til 4. februar.  Da skal vi ha den kjære gule i kjøkkenvinduet, og da får vi se hvor upusset det er, hvis jeg ikke får pusset det før nevnte dato.

Fittonia, eller Ormeskinn, en del av dekorasjonene mine som nå er demontert.  Jeg hadde en gang en slik som blomstret med gule blomster, sent på høsten.  Det skjedde nok fordi jeg hadde lånt en slik dagslyslampe som jeg brukte i håp om å få litt mer futt i meg i mørketida.  Planten stod like ved lampa. 

En pistrete avlegger av Marmorlanterne, håper på litt bedre vekst når det blir lysere. 

Jeg var en tur i butikken i dag, og på grunn av rein-episoden lå kameraet i kåpelomma.  Dermed ble det knipset litt mellom hyllene. 


Her ser man butikkens utvalg av diverse planter.  Jeg kjøpte ingen - grønnplanter har jeg nok av, og primulaene holder seg bare noen dager i varmen inne. 
Men hva er dette?  Har Joker Skjerstad begynt å forhandle brukerutstyr til mer lyssky nytelsesmidler?  Jeg studerte denne en stund - var det ei hasjpipe, crackpipe eller hva?  Huttetu, hva slags tider er det vi lever i, snart ligger det vel cannabisprodukter i kjøledisken i halvkilospakker...
Men da jeg kikket på eska, trakk jeg et lettelsens sukk:  Ei cognac-pipe!  Aha, her er det altså meningen at man skal nyte sin cognac på en eksklusiv og avansert måte.  Jaja, noen vil vel si at det er lyssky nok....  men jeg hører ikke til dem.  Det er først og fremst økonomiske grunner til at jeg ikke har cognac i huset...

Jeg burde kanskje kjøpe inn ei flaske, og nyte min ettermiddagscognac med headsettet på og denne herren på ørene: 
Jeg er nemlig veldig glad i barokkmusikk, men det er ikke gubben, derfor headsettet.  Jeg liker J.S. Bach veldig godt, men denne karen, Georg Friedrich Händel,  er jeg blodfan av!  I den grad at jeg har anskaffet meg ei bok om hans liv og musikk.  Jaja, sånn går nu dagan....


3 kommentarer:

 1. Rein forbi verandaen opplever eg nok aldri :)

  Surt og grått er det ute, men det er nok lysare her i sør så blomane i vidaugo har det relativt bra :)

  SvarSlett
 2. Skal si dere har dyreliv rundt dere...gaupe du, og det midt i bebygd strøk !
  Må ha vært litt av en opplevelse.
  Den cognac-pipa var ny, hvordan nytes drikken med den skal tro?:.... tenner man på og røyker den eller. Næææææ... da går jo alkoholen opp i røyk vel ?

  SvarSlett
 3. Plebeier og medlem av den gemene almue som jeg er, har jeg aldri prøvd å nyte cognac ved hjelp av pipe. Jeg gjetter på at man super den andektig i seg gjennom skaftet på pipa... Foreløpig er mitt inntak av cognac såpass beskjedent at glassene jeg har i skapet får greie seg. :)

  SvarSlett