søndag 16. oktober 2011

Tanz der Lemminge

Ja, det var tittelen på en låt jeg hørte for mer enn et kvart århundre siden, har glemt både melodien og hvem som spilte, men merket meg altså tittelen.  Og det skal jeg hilse og si, at de små pelsballene spretter  og piler og danser omkring i alle hager her omkring nå om dagen.

Her er en, rund som en ball.  Jeg fikk listet meg helt innpå, den kastet seg rundt og "bjeffet" til meg, men så fortsatte den å gnage på gresstorva (og mosen!)

En søt liten skapning, spør du meg!  Nordens hamster, kan man vel kalle den, da den hører til hamsterfamilien.  Det gjør forøvrig markmus og vånd også. 

Hei søta!  kunne jeg vel si til denne blomsten som tittet opp og overrasket meg forleden.  Det er en Gentiana, Søte,  hvilken husker jeg ikke i farten, skal se om jeg finner navnelappen.  Kjøpt gjennom hagelaget i vår fra Dragland planteskole, jeg var sikker på at den var avgått ved døden.  En positiv overraskelse i høsttåka!

Inne blomstrer streptocarpusene fortsatt, men det minker nok på blomstring etterhvert som dagene blir kortere og mørkere. 

Her har lemenene (heter det det?  en lemen, flere lemen, alle lemenene? Nåja.) laget seg en egen sti, fra under verandaen og bort til blomsterbedet.

Bergknapp, den eneste synlige planten i dette bedet nå på høsten...  Hva slags bergknapp vet jeg ikke, lappen er vekk.

Ha ei fin uke, folkens! 
 6 kommentarer:

 1. Lemen er fine dyr :)
  Har aldri sett dei i levande live for me har dei ikkje her.
  Fine blommar du viser også :)

  SvarSlett
 2. Lemmen er så søte!
  Synd de er sintere enn sintest! ;)
  PS Bkulle din mors bilde trenge ett nytt hjem, vet jeg ett som har dørene åpne! ;)

  SvarSlett
 3. Lemen er utrolig søte! Og "ballen" i særdeleshet!

  SvarSlett
 4. Hei og mange takk for hyggelig kommentar i min blogg.

  For en søt liten pelsball du har besøk av! Og for en godbit av en Streptocarpus.... :)

  God søndag.

  SvarSlett
 5. Åee..de er jo søte da disse lemene, sinte og søte ;)

  SvarSlett
 6. Rart med moten ja...alt kommer igjen en gang og nå blir det jo mere og mere populært med alt dette "stygge" fra kanskje vår barndom :)) Bra at smaken er forskjellig. God helg. Hilsen Merethe

  SvarSlett