fredag 18. juni 2010

I dag gikk det an å være ute! Og snart snur sola!

I dag satte gubben seg fore å slå plenen - les løvetannen.  Jeg foreslo, i øyeblikkets frustrasjon i fullt alvor - å asfaltere hele hagen, eller legge belegningsstein, og bare ha planter i krukker.  Det blir nok ikke noe av med det første...   Kampen mot løvetannen er vi dømt til å tape, så lenge marka nedenfor hagen er mer gul enn grønn.

Dette er en av orientvalmuene.  De har overtatt mesteparten av bedet de en gang ble plantet i.  Vakre den korte tiden de står i blomst. 

Løpstikka, orientvalmuenes nabo. 

Geum, prakthumleblom.   Den trives i "katastrofebedet". 

Her blomstrer bunndekkeren/ugresset, kall det hva du vil, Tveskjeggveronika, helt inne ved veggen.   Murplasten danner en elegant bakgrunn...  :P

 Denne sibirvalmuen er fylt og frynset, en mutant!  Man burde kanskje ta frø av denne og formere opp, se om frøene gir fylte blomster? 

Her forsyner humla seg, sammen med andre gjester i "kantina". 


Balkanstorkenebben jeg kjøpte viser sin første blomst etter alt regnværet. 

Folk her kaller dette sibirløk, den er god å ha i maten nå når den er ny, i salat eller gryteretter.  Kan brukes som gressløk.

Dette er en annen sort gressløk enn den vanllige, den har skittenhvite blomster og tjukkere stilker/blad, og fargen er litt mer blågrønn.  Jeg kjøpte den på staudegartneriet Steen & Wormsen i Beiarn for ca. 10 år siden.  Den smaker som den vanlige.  Jeg har også en sort med flate, smale blad og helt uanselige blomster, den fikk jeg hos noen som overtok den med tomta da de kjøpte et gammelt hus.  Aner ikke hva det er for en. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar