lørdag 11. desember 2010

Bomben und Granaten!

Sist torsdag var vi på julelunsj med jobben, på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø.  Vi hadde omvisning først, og noen av gutta fikk prøvd flysimulator etter maten, til stor jubel og åtgaum.  Angrer litt på at jeg ikke ble med dem.... 

Over:  Dette tyske flyet ble skutt ned på Finnmarksvidda under krigen, og er stilt ut i den stand det ble funnet, det vil si grundig smadret.  En utstoppet rein troner midt i det hele.  

Disse to har ikke vært levende på en  stund.  Det er hunden Balder (hvis jeg ikke husker feil) og geitebukken Mads, som var maskoter ved basen Little Norway. 

Dette helikopteret ble brukt til sykestransport.  Hvis man ble hentet av denne luftige innretningen, ble man puttet inn i denne:
- og måtte henge og dingle under helikopteret!  Jeg kan tenke meg at hvis pasienten var bevisst, ville han oppleve både klaustrofobi og høydeskrekk i skjønn blanding! 
På bildet ser vi fra venstre Magne, Helge-Ove og Andre helt foran.  Hallvard bak Helge-Ove. 

Denne Reodor Felgen-aktige konstruksjonen ble laget til et teaterstykke, og faktisk har noen syklet på den i friluft.  Oppe i lufta har den ikke vært, noe jeg tror vi skal være glade for...

Noen av dem som møter besøkende når de kommer inn på museet.  :)  Tor med bukkene til høyre, ei heks til venstre. 

2 kommentarer:

  1. Heisann :) vil bare innom og takke for besøket og ønske deg en god søndag. I Bodø har jeg vært. Fødeplassen til min store bror det. Hilsen Merethe

    SvarSlett
  2. Takk for alle koselige kommentarer! Jeg er temmelig fersk på bloggfronten, og smått imponert over alle de flotte og interessante bloggene rundt om. :)

    SvarSlett