lørdag 21. august 2010

Jeg lagde meg så silde (hva har sild med dette å gjøre?)

Det er senkveld, jeg sitter oppe og ser mørket mot vinduene.  Ennå lukter det sommer - lyng fra heia, men om ikke lenge vil lukta forandre karakter, bli til lukt av råtnende lauv, jord, noe bittert. 

Jeg har plukket litt blåbær, fire timer på en liter, wow....  Det er ikke akkurat overflod av sorten i år, eller kanskje noen andre har vært og plukket?  Eller kanskje kalvene går og mumser litt når de rusler gjennom skogen...

jeg er ingen soppekspert, og denne har jeg uansett ikke tenkt å smake på.  En kremle, hvis jeg ikke tar feil.  Eller en riske?  Jeg er blitt anmodet om å holde utkikk etter kantarell, men har ikke hatt hellet med meg så langt. 


Disse så mistenkelige ut, tenkte jeg.  Lilla fot, disse må da være fryktelig, forferdelig og dødelig giftige?  Hjem og fram med soppboka:   Jo, det var muligens en type ridderhatt, blå eller fiolett, visstnok spiselig!  Jeg har ikke tenkt å teste det ut. 

Utsikt fra Ramnfloget, der jeg plukket bær. 

Himmelen var spektakulær denne kvelden!  I det hele tatt har vi hatt mye flott og vakker himmel nå i august.  Et plaster på såret for alt møkkaværet vi hadde tidligere i sommer. 

Noen dager tidligere var det også vakkert på himmelen i kveldingen....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar