lørdag 21. august 2010

En liten advarsel til sarte sjeler: Herved presenteres - våre venner edderkoppene!

Denne lang-og mangbente skjønnheten satt på sekken min da jeg var på forannevnte bærtur.  Den var ganske stor til "høyhest" å være, så til og med jeg gjorde et lite hopp. 

Er det vår venninne Gjertrud som har flyttet til en mindre værutsatt plass?

Ulveedderkopp på verandaen:  "I'll huff and I'll puff and I'll blow your house down!"  Under:  Gjertrud på sin opprinnelige plass, opptatt med middagen.


Øve til noko heilt anna:  Dette er en av  årets sommerblomster, Felicia.  Ser ut som små himmelblå prestekrager.  De må ha skikkelig sol og varme for å åpne blomsten helt, ellers er de greie å ha med å gjøre.

En samling valmuer har så smått begynt å springe ut.  Jeg sådde dem rett i bedet tidlig i sommer, og det viser seg at de er mye større enn jeg trodde. 

 Den til  nederste er Papaver somniferum, opiumsvalmue.  Så vidt jeg vet er den lovlig å dyrke i små kvanta, jeg bestilte den fra Impecta, så jeg henviser "Onkel Blå" dit hvis han kommer og banker på døra...  :D
 

1 kommentar:

  1. Jeg er ikke så veldig glad i edderkopper, men det måå jo innrømmes at de er sinnrikt designet!! Blomster liker jeg bedre, de var skjønne de blå prestekrage-lignende blomstene dine!!

    SvarSlett