mandag 8. november 2010

Den blå årstiden er over oss

Vi skriver allerede november, og snart er mørketida her for fullt.  Men heldigvis går det fort - når jul og nyttår er overstått, går det merkbart den rette veien.  I skrivende stund gler jeg meg til Skjerstaddagen, til møsbrømlefse og revy og kanskje litt småhandel?  Kanskje jeg gjør et kupp på auksjonen...  

22. oktober så det slik ut.

Noen få dager etter hadde snøen smelta litt igjen...

Fyring i ovnen er nå en daglig foreteelse her i huset. 

Svigermors fuchsia i vinteropplag i kjelleren. 

Blå skumring

Snøtunge furuer i dag.  Julekortstemning! 

Heer mangler bare dompapen!  Huset til svigermor, og stabburet. 

Farvel, planter, vi ses igjen til våren! 

7 kommentarer:

 1. Hei og takk for kommentar i blogen min! Koselig å høre at du er med.
  Ja det kommentargreiene er litt krøkkete. Men valgene er ikke så mange desverre.

  SvarSlett
 2. Takk for besøket hos meg. Bloggtørke er kjent materie der også. :D
  Håper forresten at du fortsetter å legge ut bilder her - du har et godt øye for fine motiver.

  SvarSlett
 3. Heisann, og takk for kommentar. Har en egen 'forkjærlighet for nordlendinger, så da legger jeg deg til lista mi. Du, den lefsa du nevnte, er det det samme som krinalefse ??? Det var en lefse vi fikk tilsendt fra min mormor hver jul. Dessverre er hun borte for lenge siden, men vet du hvor jeg kunne fått kjøpt ?? Jeg har mailadresse solaas96@online.no, hvis du kan hjelpe meg. Ellers ser jeg du ha fine bilder. Ha en fin adventstid.

  SvarSlett
 4. Hei, så koselig å besøk fra Bodø inne hos meg da. Er ikke så lenge før det kommer en innflyyta bodøværing hit til Lillehammer nå; broren min bor nemlig der, på Tverlandet..eller heter i Tverlandet?
  Ha en strålende aften1

  SvarSlett
 5. Så koseleg at du vil følge meg...
  Kjekt oppdage nye bloggar :-)
  Flott natur rundt deg..
  Ha fortsatt flott Adventstid!!

  SvarSlett
 6. Hei !
  Nydelige vinterbilder !
  I natt kom snøen for fullt her hos oss også og julestemningen kommer smygende. Tusen takk for gode ord inne hos meg, det er så trivelig å få fine kommentarer på det en pusler med.
  Ha en koselig adventstid !....julen er her før vi vet ordet av det.

  SvarSlett
 7. Et forsinket svar til Bjørg 47: Møsbrømlefsa er ikke det samme som krinalefse. Det er ei lefse som blir smurt med en saus (søvvel eller møsbrøm) laget av brunost, melk og mel, litt sukker og gjerne litt surprim (hvis man får tak i, de har ikke surprim her nord, men svigermor har fått tak i på hjemtraktene hennes ved Mjøsa) Man legger lefsa på varm takke, og smører møsbrømen på, så legger man på en smørklatt og strør på litt ekstra sukker. Noen liker også en rømmeklatt på det hele. Man varmer lefsa med fyllet til smøret smelter, og bretter den sammen på tallerken, man spiser den gjerne med fingrene, men noen foretrekker kniv og gaffel. Jeg har sett en "ekspert" spise hele lefsa uten å søle en dråpe på tallerkenen, og uten bestikk - må si jeg var imponert! Selv er jeg ikke så dyktig, jeg pleier å skrape i meg restene med en teskje til slutt. :)

  SvarSlett