mandag 17. mai 2010

... og når det blås som verst på toppan, og når galskapen får rå.... særlig det siste!

Her er beviset:  Noen i Sulis liker Eminem.  Om det er de samme som mener at BMW suger, vites ikke.

  Hører dette hjemme i mosebøkene?  Forresten, hvis de ikke liker BMW i Sulis, har de kanskje mer sans for Ford... 

Eller amerikanske biler?  Og hva er så dette?  Fra avdelingen for tapt og funnet....

Mer Sulis

Øverst:  I dette røde huset bodde vi for inntil 25 år siden, vi bodde i leiligheten øverst til høyre.   På bildet under ser man det som var nærbutikken.  På skiltet står det Fauske kommune, teknisk etat.  Neste:  Isen ligger ennå på Langvann, men den er i ferd med å gå.  Noen år ligger den til 17. mai, noen år går den før.  Stor vannføring i selv den mest ubetydelige bekk - her dukker de grønne og gule fargene opp igjen i berget:  Grønt er kopper, gult er arsen, hvis jeg ikke husker feil. 

Husene over er en del av Glastunes (Glad-stue-nes) der vi bodde i 12 år.  Bergpartiet er Ørnfloget over Bursi, dette hadde vi som nærmeste nabo i 10 år, sammen med den mer og mindre bråkete Rupsifossen.  Det grønne huset er foreldrene mine sitt.  Og elva nederst er Giken-elva, der den kommer ned ved Coop Prix.

Sulis, Sulis, at æ reist ifra dæ...

Ja, at æ kuinne finn på nåkka slekt, som det står i sangen (bare at den handler om Trondheim.)  Jeg tok en tur i helga for å hilse på mine gamle foreldre, og ta en titt på gamle tomter.  Temperaturen steg fra full vinter til full sommer på et par dager - slik det ofte er her i nord - og det har ført til stor vannføring i alt som heter elver og bekker, dessverre også til store ras, som har ødelagt toglinjer og til og med tatt liv, som det i Vefsn.  

Jeg tok noen bilder der oppe i gruvstaden, av litt av hvert.  Først en mosedott, rene kunsten!  Mer kunst ser man i bergveggen - blågrønne og brune farger av henholdsvis kopper og jern som avleires av vann som renner nedover.  Det spirer og gror mellom all Sulis-steinen - rødsildre fant jeg også.  Og hundespor i gul gjørme...

tirsdag 11. mai 2010

Når man snoker rundt med nesa i grøfta

Du store verden....

I kveld har jeg vært ute og fartet.  Fotomotivene i den nære geografiske enhet trenger litt avløsning.  Den våren jeg har lengtet etter i hele vinter, lar vente på seg - 3 til 6 grader er ikke mye å skrive hjem om.  Hvis man altså er på farten, og trenger å skrive hjem - jeg er nå mest hjemme for tiden...